donderdag, 04 oktober 2018 19:47

Verkiezingen

  Omdat er heel wat kleuters geïnteresseerd waren in de verkiezingspamfletten, besloot ik om hierrond te werken in de klas.

  We gingen op tocht door de straten van Male. We merkten heel wat pamfletten op: aan het raam, op auto's, op een aanhangwagen en in de tuin. We zagen ook dat er op die affiches letters en een cijfer staan, meestal in oranje, geel, blauw, groen of rood. Wie is er momenteel de burgemeester van Brugge? Blijft die burgemeester of komt er een nieuwe? Hoe wordt die burgemeester verkozen? Hoe gebeurt het kiezen? Toen we op deze vragen een antwoord kenden, gingen we in de klas aan de slag: In de timmerhoek timmerden we pamfletten. We maakten een affiche en we promootten onszelf: Waarom zouden wij een goede burgemeester kunnen zijn? We hielden een stemming: Iedereen kreeg een stembiljet en mocht 1 stem uitbrengen. De kogel is door de kerk: Met 5 voorkeurstemmen haalde Julian de titel van "Burgemeester voor 1 dag" binnen! Volgende week wordt er elke dag een burgemeester gestemd die het voor 1 dagje voor het zeggen zal hebben. Daarna is het weer de beurt aan onze juf!

  stem 1      stem 2

  stem 3      stem 4

  stem 5      stem 6

  stem 7      stem 8

  stem 9      stem 10

  stem 11     stem 12

  Onderwijscheque

  onderwijscheque

  De onderwijscheques voor het komende schooljaar kunnen tussen 1 augustus van het huidige jaar en 30 juni van het volgend jaar gekocht worden in het Sociaal Huis.

  Onze troeven

  kantelbergtroeven

  Kantelberg heeft veel voordelen te bieden aan u en uw kind. Deze pluspunten koesteren we en houden we dagelijks op peil.

  Maaltijden

  menu mei

  menu juni

  Schoolmelk

  schoolmelk

  Het Europese Schoolmelk Programma gaat over melk, yoghurt, kaas, karnemelk en andere heerlijke melkproducten die belangrijk zijn voor een goede voeding en een uitgebalanceerd dieet. Goed eten, fit blijven en gezond zijn. Melk en melkproducten zitten boordevol calcium, vitaminen, mineralen en andere voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft. Ze geven je alle dagen nieuwe kracht.

  Onze school

  school
  Vrije Basisschool Kantelberg
  De Linde 94
  8310
  Sint-Kruis
  Brugge
  050 35 14 25
  www.kantelberg.be

  Afdeling Lager

  lager
  Vrije Basisschool Kantelberg
  De Linde 94
  8310
  Sint-Kruis
  Brugge
  050 35 14 25

  Afdeling Kleuter

  lager
  Vrije Basisschool Kantelberg
  Raadsherenlaan 42
  8310
  Sint-Kruis
  Brugge
  050 35 89 08