dinsdag, 24 januari 2017 11:55

"Een ijs badeendje!

  Een "ijs-eendje"

  "Juf, het is zo koud", "Juf, het vriest", "Juf, de bomen zijn wit", "Juf, het is glad", "Juf, ...."  Het is winter, we voelen het en zien het.  Onze vriendjes in de klas waren druk bezig over het koude winterweer.  Het hield hen bezig, tijd dus om hierop in te spelen!  We vertelden over de winter en de temperatuur.  We bekeken o.a. het filmpje van "Flip de beer en het "ijs-eendje".  Wij wilden dat ook wel es proberen...  We vulden een plastic schaaltje met water en zetten er een badeendje in, we lieten het een nachtje buiten staan in de tuin.  Razend benieuwd gingen we de volgende dag kijken en ja hoor, we hadden net als Flip de beer een ijs-badeendje!  De kleuters waren super enthousiast!  We haalden het blok ijs uit het schaaltje en voelden hoe koud het ijs was.  Daarna namen we het mee in de klas.  "Juf, het smelt....!!!"  Sommige kleuters probeerden het thuis ook eens, leuk!  En weer een ervaring rijker!

  WINTER 10  WINTER 11

  WINTER 12  WINTER 13

  WINTER 14  WINTER 15

  WINTER 16  WINTER 17

  WINTER 18  WINTER 19

  WINTER 1  WINTER 2

  WINTER 3  WINTER 4

  WINTER 5  WINTER 6

  WINTER 7  WINTER 8

  WINTER 9

  Onderwijscheque

  onderwijscheque

  De onderwijscheques voor het komende schooljaar kunnen tussen 1 augustus van het huidige jaar en 30 juni van het volgend jaar gekocht worden in het Sociaal Huis.

  Onze troeven

  kantelbergtroeven

  Kantelberg heeft veel voordelen te bieden aan u en uw kind. Deze pluspunten koesteren we en houden we dagelijks op peil.

  Maaltijden

  menu mei

  menu juni

  Schoolmelk

  schoolmelk

  Het Europese Schoolmelk Programma gaat over melk, yoghurt, kaas, karnemelk en andere heerlijke melkproducten die belangrijk zijn voor een goede voeding en een uitgebalanceerd dieet. Goed eten, fit blijven en gezond zijn. Melk en melkproducten zitten boordevol calcium, vitaminen, mineralen en andere voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft. Ze geven je alle dagen nieuwe kracht.

  Onze school

  school
  Vrije Basisschool Kantelberg
  De Linde 94
  8310
  Sint-Kruis
  Brugge
  050 35 14 25
  www.kantelberg.be

  Afdeling Lager

  lager
  Vrije Basisschool Kantelberg
  De Linde 94
  8310
  Sint-Kruis
  Brugge
  050 35 14 25

  Afdeling Kleuter

  lager
  Vrije Basisschool Kantelberg
  Raadsherenlaan 42
  8310
  Sint-Kruis
  Brugge
  050 35 89 08