dinsdag, 30 januari 2018 09:34

Pop-up AZ Kantelberg in 3kb

  Na ons bezoek aan het AZ Zeno richtten we AZ Kantelberg in.  

   

  De huishoek werd omgetoverd in ziekenhuis, de winkel in apotheek en we installeerden ook een dokterspraktijk met bijhorende wachtzaal.  Er kwamen heel wat patiënten over de vloer! Er werden doktertassen meegebracht, speelgoed ziekenwagens... We leerden heel wat nieuwe woorden kennen zoals een röntgenfoto, stethoscoop, tongspatel, zuurstofmasker... we bekeken medicijndoosjes van dichtbij en kwamen zo meer te weten over "die bolletjes" = braille!!   we zongen en dansten tijdens de muzische activiteiten en zelfs Zoë van "Pistache" lag ziek te bed...

  De kleuters kregen tijdens dit thema ook een contractblad aangeboden met allerlei werkjes. 

  Op het einde van het thema evalueerden we met de wasknijpers uit de evaluatiekoffer: wat vonden we van het rollenspel tijdens het thema?  en wat vonden we van het thema zelf?  Hoe hoger de wasspeld hoe leuker.  We verwoorden ook waarom.  De meeste kleuters vonden het bezoek aan het AZ Zeno zeer leuk!  Een ander vond het dan weer leuk om te zien hoe we gips maakten.  Sommige kleuters vonden de apotheek minder leuk omdat erweinig patiënten kwamen.  

  Gips maken... en er iedereen mee foppen!  Leuk hoor!

  Ons webschema:

  aziekklas 39

  aziekklas 8    aziekklas 10

  aziekklas 23  aziekklas 19

    aziekklas 24  aziekklas 32

  aziekklas 26  aziekklas 40

  aziekklas 27  aziekklas 28

  Verpleger Azlan brengt het middagmaal naar de patiënt...

  aziekklas 29  

  Ons contractwerk... Rooster aanvullen, letters herkennen, pilletjes tellen, stappenplan volgen, schrijfmotoriek enz...We planden zelf ons werk en evalueerden na elk werkje.  Vonden we het leuk: groen gezicht, niet leuk: rood gezicht.  Sommige kleuters vroegen of ze ook een oranje gezicht mochten tekenen omdat ze het "een beetje wel/niet leuk vonden".  Heel boeiend hoor: zo vertelde een kleuter dat hij alle gezichtjes rood kleurde omdat hij het moeilijk vond!

  aziekklas 22  aziekklas 6

  aziekklas 30  aziekklas 31

  aziekklas 38  aziekklas 21

  aziekklas 13  aziekklas 20

  aziekklas 37  aziekklas 18

  aaziekenhuis 7  aaziekenhuis 6

  aziekklas 36  aaziekenhuis 4

  Evalueren!

  aaziekenhuis 1  aaziekenhuis 2

   

  Onderwijscheque

  onderwijscheque

  De onderwijscheques voor het komende schooljaar kunnen tussen 1 augustus van het huidige jaar en 30 juni van het volgend jaar gekocht worden in het Sociaal Huis.

  Onze troeven

  kantelbergtroeven

  Kantelberg heeft veel voordelen te bieden aan u en uw kind. Deze pluspunten koesteren we en houden we dagelijks op peil.

  Maaltijden

  menu mei

  menu juni

  Schoolmelk

  schoolmelk

  Het Europese Schoolmelk Programma gaat over melk, yoghurt, kaas, karnemelk en andere heerlijke melkproducten die belangrijk zijn voor een goede voeding en een uitgebalanceerd dieet. Goed eten, fit blijven en gezond zijn. Melk en melkproducten zitten boordevol calcium, vitaminen, mineralen en andere voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft. Ze geven je alle dagen nieuwe kracht.

  Onze school

  school
  Vrije Basisschool Kantelberg
  De Linde 94
  8310
  Sint-Kruis
  Brugge
  050 35 14 25
  www.kantelberg.be

  Afdeling Lager

  lager
  Vrije Basisschool Kantelberg
  De Linde 94
  8310
  Sint-Kruis
  Brugge
  050 35 14 25

  Afdeling Kleuter

  lager
  Vrije Basisschool Kantelberg
  Raadsherenlaan 42
  8310
  Sint-Kruis
  Brugge
  050 35 89 08