zondag, 23 april 2017 19:41

Ik ben journalist

  Een tijdje geleden was Manu Adriaens te gast in onze klas. Het werd een leerrijke voormiddag die zeer geapprecieerd werd.

  Alle kinderen van de klas schreven nadien een verslagje of een verhaaltje. Je zal lezen dat we er veel van opstoken!

  Maandag kwam een journalist naar onze klas. Hij vertelde over zijn werk. Hij heette Manu Adriaens. Hij was een freelance journalist.

  Manu vroeg ons om vragen te stellen over zijn werk. De vraag die hij het beste vond was : “Hoe ben je op het idee gekomen om journalist te worden?”

  Hij gaf op alle vragen een uitgebreid antwoord.

  Je moet als journalist ook toffe titels bedenken. Soms is er ook komkommertijd. Dat wil zeggen dat er dan weinig nieuws is. Dus plaatsen ze dan een komkommerberichtje in de krant.

  Hij vertelde ook over paparazzi en over een undercoverjournalist maar ook over Rudi Vranckx die oorlogsverslaggever is.

  We hielden ook een quiz tegen een school van Gent.

  Weet je wie er won? WIJ! Leve Brugge! Het was 4-3 voor ons!

  Ik vond het een toffe ervaring ! Ik heb veel bijgeleerd over een journalist!

  Joëlle Snauwaert

  Een paar dagen geleden was er in het vijfde leerjaar een journalist. Ik heb toen veel bijgeleerd en dat wil ik je nu vertellen.

  De journalist begon met zijn naam te zeggen. Daarna zei hij dat hij een freelancejournalist was. Dat is een journalist die geen vaste baan heeft. Hij kan zowel een opdracht krijgen van Humo of van het journaal. Hij zei ook dat aan elke opdracht een deadline hangt. Een deadline is de tijd wanneer je klaar moet zijn.

  Maar er was ook een uitdaging!

  We moesten tegen een school in Gent quizen. Wij hebben de quiz gewonnen. Het was leuk!

  Wout Nerinckx

  Hallo, ik ben een freelance journalist! TRING, TRING! Oeps! Ik heb een opdracht!

  Ik neem even op …..

  Hier ben ik weer! Ik sta nu op het Sint-Bernardsplein in Brugge. Er is hier een brand uitgebroken. Ik hoop dat ik de eerste ben. YES! Ik ben de eerste! Wil je even op me wachten? Ik ben zo terug want nu ga ik een interview doen met de bewoners van het uitgebrande huis.

  Pff, dat was eventjes schrikken. De mensen van het huis waren in shock. Het ging niet zo gemakkelijk!. Nu op naar kantoor!

  Zo, nu ga ik een artikel maken tegen morgen om 12.00 u. want anders ben ik niet op tijd voor mijn deadline en dan verdien ik het geld voor deze opdracht niet!

  Freelance journaliste Babs Louwagie

  Op een maandagmorgen kwam een journalist naar onze klas. Wij mochten veel vragen stellen zoals : “ Wat voor journalist ben jij?” Manu was een freelance journalist zei hij.

  Hij legde uit wat paparazzi zijn, undercover en oorlogsverslaggevers. Beroemde mensen hebben door de paparazzi niet veel privacy. Hij sprak ook over de komkommertijd. Dat betekent dat er in die periode niet veel nieuws is. Er zijn ook komkommerberichten. Dat zijn niet zo’n belangrijke berichten die dienen om de gaten in de krant op te vullen. We deden ook nog een quiz tegen Gent. We hebben met 4-3 gewonnen.

  Het was leuk!

  Yentl Huybrechs

  DSCN2209

   

  DSCN2207

   

  DSCN2195

   

  DSCN2194

   

  Meer in deze categorie: « Dikketruiendag Sober maal »

  Onderwijscheque

  onderwijscheque

  De onderwijscheques voor het komende schooljaar kunnen tussen 1 augustus van het huidige jaar en 30 juni van het volgend jaar gekocht worden in het Sociaal Huis.

  Onze troeven

  kantelbergtroeven

  Kantelberg heeft veel voordelen te bieden aan u en uw kind. Deze pluspunten koesteren we en houden we dagelijks op peil.

  Maaltijden

  menu mei

  menu juni

  Schoolmelk

  schoolmelk

  Het Europese Schoolmelk Programma gaat over melk, yoghurt, kaas, karnemelk en andere heerlijke melkproducten die belangrijk zijn voor een goede voeding en een uitgebalanceerd dieet. Goed eten, fit blijven en gezond zijn. Melk en melkproducten zitten boordevol calcium, vitaminen, mineralen en andere voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft. Ze geven je alle dagen nieuwe kracht.

  Onze school

  school
  Vrije Basisschool Kantelberg
  De Linde 94
  8310
  Sint-Kruis
  Brugge
  050 35 14 25
  www.kantelberg.be

  Afdeling Lager

  lager
  Vrije Basisschool Kantelberg
  De Linde 94
  8310
  Sint-Kruis
  Brugge
  050 35 14 25

  Afdeling Kleuter

  lager
  Vrije Basisschool Kantelberg
  Raadsherenlaan 42
  8310
  Sint-Kruis
  Brugge
  050 35 89 08