zondag, 25 februari 2018 20:29

Guatemala

  Vrijdagochtend om 8 uur verzamelden we met onze klas in het station voor een daguitstap!

  We gingen met de trein naar een museum dat het MIAT heette. Daar speelden we een spel! Dat spel ging over de kinderarbeid in de tijd van de volkeren. We moesten vragen oplossen. Als je een vraag opgelost had, kreeg je een letter van het woord dat je op het einde van het spel moest bekomen.

  Toen dat klaar was, stapten we naar het inleefatelier van Guatemala! Eerst aten we daar onze boterhammen op! Daarna keken we naar een kort toneeltje. In de klas hadden we onze Gualtemalteekse naam gekregen en wisten we of we een indiaan of een Ladino waren. We kregen onze kleren en ook een paspoort waarop stond waar je ging werken en wat je precies moest doen. Toen we klaar waren met ons om te kleden en ons paspoort gezocht hadden, begonnen we. Iedereen deed zijn eigen job! Niemand verveelde zich! We ondervonden dat het dikwijls hard werken was voor een oneerlijk loon!

  Op het einde van de dag organiseerden de mensen van Casaca een feest voor de mensen uit Guatemala stad. Daar lazen de mensen uit het mensenrechtenbureau de artikelen voor die ze die dag gemaakt hadden. De mensen uit Casaca en de mensen uit Guatemala stad hadden beiden een dansje voorbereid! Er werd ook een stukje marimba gespeeld en dan was het feest afgelopen!

  We kleedden os weer om en hingen de paspoorten terug. Het was tijd om terug naar huis te gaan!

  Ik heb veel bijgeleerd en weet nu dat de toestand in Guatemala niet zo goed is. Ik hoop dat we nog eens zo’n uitstap maken want ik vond het heel leuk!

  Lotte Proost

   

  fotoalbum in Google over inleefatelier Guatemala

  Onderwijscheque

  onderwijscheque

  De onderwijscheques voor het komende schooljaar kunnen tussen 1 augustus van het huidige jaar en 30 juni van het volgend jaar gekocht worden in het Sociaal Huis.

  Onze troeven

  kantelbergtroeven

  Kantelberg heeft veel voordelen te bieden aan u en uw kind. Deze pluspunten koesteren we en houden we dagelijks op peil.

  Maaltijden

  menu mei

  menu juni

  Schoolmelk

  schoolmelk

  Het Europese Schoolmelk Programma gaat over melk, yoghurt, kaas, karnemelk en andere heerlijke melkproducten die belangrijk zijn voor een goede voeding en een uitgebalanceerd dieet. Goed eten, fit blijven en gezond zijn. Melk en melkproducten zitten boordevol calcium, vitaminen, mineralen en andere voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft. Ze geven je alle dagen nieuwe kracht.

  Onze school

  school
  Vrije Basisschool Kantelberg
  De Linde 94
  8310
  Sint-Kruis
  Brugge
  050 35 14 25
  www.kantelberg.be

  Afdeling Lager

  lager
  Vrije Basisschool Kantelberg
  De Linde 94
  8310
  Sint-Kruis
  Brugge
  050 35 14 25

  Afdeling Kleuter

  lager
  Vrije Basisschool Kantelberg
  Raadsherenlaan 42
  8310
  Sint-Kruis
  Brugge
  050 35 89 08