Jaarthema

Lager: talentenarchipel

Via poppenkast, toneel, lied, boeken, coöperatieve spelen, … zetten we de talenten het hele schooljaar centraal.

Als je kinderen veel kansen biedt in een rijke en uitdagende omgeving, merk je dat ze heel wat potentieel hebben… meer dan je misschien wel denkt! Onze uitdaging bestaat erin de talentenkiemen te ontdekken die in elk kind verborgen zitten. De talentenarchipel is een instrument dat ons zal helpen bij het zoeken naar en stimuleren van mogelijke talenten. Het start vanuit de kinderen zelf en legt de nadruk op hun eigen groeikracht en betrokkenheid. Het stimuleert ouders en leerkrachten om anders naar kinderen te kijken, het accent wordt verlegd!

Kleuter: Het gat in de haag

Via poppenkast, toneel, lied, boeken, coöperatieve spelen, … zetten we de talenten het hele schooljaar centraal. Tijdens de kleutertijd maken kinderen een hele grote evolutie mee. De basis van onze persoonlijke en sociale vaardigheden wordt hier gelegd. Een kleuter die in de eerste kleuterklas nog vooral op zichzelf is gericht, evolueert tot een kind dat samen speelt, rekening houdt met de ander en verwoordt wat hij of zij voelt. Goed ontwikkelde persoonlijke en sociale vaardigheden zijn een voorwaarde om als volwassene in de maatschappij van de 21e eeuw te functioneren. Met ‘Het gat in de haag’ beogen wij enkele essentiële persoonlijke en sociale vaardigheden aan te leren aan kleuters. Bij het aanbieden van leerstof of vaardigheden spelen we in op de verschillende vormen van intelligentie die bij de kleuters specifiek.

Achter in de tuin staat er een enorme haag.
Ze is hoog en breed.
Je kunt er niet langs, door of over kijken.
Niemand weet wat er achter de haag is.
Maar kijk eens daar…ja, daar!
…er is een gat in de haag.
Kom, laten we er samen eens door gluren.
En, wat zie je?
Oh jammer, niets speciaals.
Een gewone tuin met groenten…
Of toch niet… zie ik daar iets bewegen?
Hé, dit zijn geen gewone groenten, deze groenten leven!
Ze kunnen bewegen en praten. Echt waar!
Kom, kijk mee naar wat er allemaal gebeurt in de betoverende tuin…

De onderwijscheques voor het komende schooljaar kunnen tussen 1 augustus van het huidige jaar en 30 juni van het volgend jaar gekocht worden in het Sociaal Huis.


ONDERWIJSCHEQUE, Bekijk
Kantelberg

Kantelberg heeft veel voordelen te bieden aan u en uw kind. Deze pluspunten koesteren we en houden we dagelijks op peil.


ONZE TROEVEN, Bekijk

Contacteer vrije basisschool Kantelberg

Met dit formulier stuurt u een bericht naar de directie van vrije basisschool Kantelberg.

Contacteer Kantelberg
reCAPTCHA