Nieuwsflash2021-01-22T10:49:30+00:00

Nieuwsflash

2801, 2021

Interesse in onze school?

By |28 januari 2021|

  Onze jaarlijkse infomoment kan jammer genoeg niet doorgaan. Wilt u onze school toch leren kennen? Dan ontvangen wij u graag individueel en op afspraak. Op deze manier kunnen wij u te woord staan en ons schooldomein tonen. U kunt ons bereiken via  directie@kantelberg.be of  050 35 14 25

1811, 2020

Zichtbaar en veilig naar school!

By |18 november 2020|

We zijn gestart met het verkeersproject Helm Op Fluo Top. Hierbij  stimuleren we de kinderen om ook tijdens de donkere maanden te voet of met de fiets naar school te komen. Door fluo en/of een helm te dragen op weg naar school, verzamelen de leerlingen stickers en kunnen ze sparen voor beloningen.

1510, 2020

Verkeersdag 22 oktober 2020

By |15 oktober 2020|

Verkeersdag! Op donderdag 22 oktober organiseren we naar jaarlijkse gewoonte een verkeersdag op school.  Gedurende die dag organiseren we verschillende activiteiten waaronder een fietsparcours, kidz on wheelz, meester op de fiets, wandel- en fietstochtjes. Daarnaast  zorgen we tevens voor een  fietscontrole voor 4de, 5de en 6de leerjaar.  

1109, 2020

OP VRIJDAG 18 SEPTEMBER STAPPEN EN TRAPPEN WE NAAR SCHOOL

By |11 september 2020|

Beste ouder(s)   Naar jaarlijkse gewoonte vindt op vrijdag 18 september tijdens de Week van de Mobiliteit (14 tot 20 september) de STRAPDAG plaats. Op deze autoluwe schooldag komen duizenden kinderen te voet, met de fiets, step, gocart of skates naar school. Duurzaam naar school is leuk, gezond, goed voor het milieu en zorgt voor mee veiligheid op de schoolroutes en aan de schoolpoort. De Strapdag is een campagne van het Octopusplan (Voetgangersbeweging vzw), een organisatie die ijvert voor kindvriendelijke schoolomgevingen en duurzaam woon-schoolverkeer. Daarom vragen wij om met de fiets, step of te voet naar school te komen. Ook vragen wij om je kind fluorescerende kledij aan te doen. Tijdens de voormiddag zingen we samen het straplied en in de namiddag houden we een miss/mister fluo  verkiezing voor de leerlingen Met vriendelijke groeten Werkgroep verkeer

2403, 2020

U wil zeker zijn van een plaatsje voor uw kind in Kantelberg?

By |24 maart 2020|

Inschrijven kan op 3 manieren! 1) Maak een afspraak voor een individuele rondleiding  (directie@kantelberg.be of 050 35 14 25). We respecteren hierbij uiteraard de social distancing. 2) Kom naar onze infodag in mei of juni. Datum wordt bepaald zodra we weten wanneer we terug open gaan. 3) Schrijf in via e-mail als je zeker wilt zijn van een plaatsje voor uw kind op onze school en stuur daarvoor onderstaande gegevens door naar  secretariaat@kantelberg.be . Gegevens van uw kind Naam en voornaam Geboorteplaats, geboortedatum geslacht Rijksregisternummer Thuistaal Nationaliteit Scan of foto van de ID-kaart (voor en achterzijde) of ISI-kaart (enkel voorzijde) Gegevens van de ouders Naam en voornaam van beide ouders Domicilieadres Gsm nummer van beide ouders E-mailadres Ontving u in het schooljaar, voorafgaande aan het schooljaar waarop de inschrijving van de leerling betrekking heeft, minstens één schooltoelage van de Vlaamse gemeenschap   Een akkoord met het schoolreglement en pedagogisch project is een voorwaarde om in te schrijven. Ons schoolreglement kunt u raadplegen op onze website onder de rubriek - De school- schoolbrochure. Voorlopig kunt u in de mail uw akkoord geven. Wij bezorgen u dan via mail de nodige documenten ter ondertekening. Vragenlijst over de achtergrond van uw kind; Dit document vindt u op onze website onder de rubriek – nuttig- brieven. Van dit ingevuld en ondertekend document bezorgt u ons een foto of scan. Overige gegevens worden op een later tijdstip aangevuld.   Met vriendelijke groeten  

1303, 2020

Maatregelen coronavirus

By |13 maart 2020|

Betreft nieuwe maatregelen n.a.l.v. coronatijden Beste ouder(s) Naar aanleiding van de coronatijden zijn wij genoodzaakt nieuwe -soms drastische- maatregelen te nemen op school. Alle onderstaande beslissingen zijn genomen in overleg met de voorzitter van de Schoolraad, de voorzitter van Raad van Bestuur en afgevaardigden van het Lokaal Overleg Comité. Alle onderstaande maatregelen gelden vanaf maandag, 16 maart tot nader order. Gezien enkele personeelsleden en vrijwilligers zich reeds ziek meldden, heeft dit onderstaande gevolgen: alle lessen worden geschorst er wordt enkel opvang voorzien voor wie hier zelf onmogelijk kan voor zorgen. Opdat deze maatregel van de Nationale Veiligheidsraad effect zou hebben vragen we nadrukkelijk om de leerlingen in de mate van het mogelijke niet naar school te sturen. zowel in kleuter- als in lagere afdeling worden geen warme maaltijden Kinderen die toch naar school komen, dienen hun boterhammen mee te nemen. geen slaapklas in kleuterafdeling Voor de infodag op 27 maart geldt onderstaande Infomoment 1e lj wordt uitgesteld Zowel in de kleuterafdeling als in de lagere afdeling zijn inschrijvingen mogelijk Ook onderstaande evenementen en activiteiten gaan niet door. Didactische uitstap naar Zeebrugge (6e lj) op 31/03 Naschoolse activiteiten Gezond ontbijt in de klassen op 25/03 Alle bibbezoeken Integratie 3e kleuter, 1e leerjaar op 19/03 Uitstap kinderboerderij (1e lj B)op 16/03 Alle toetsen worden geannuleerd (dus ook geen lenterapport) Alle oudercontacten voor de paasvakantie Koffiestop in kleuterafdeling en lagere afdeling, sober maal Paasviering(lager), lenteviering(kleuter), instapviering Eerste Communie Alle overlegmomenten met externen, ouders, vrijwilligers, CLB, logopedisten, Ondersteuningsnetwerk, leesouders, ….. Uitwijken op school (6e lj) 17/03 Open repetities (2e lj) op 20/03 Sportdag lager op 1/04 Beslissingen Vlaamse regering volgen we strikt op. Bij wijzigingen houden wij u op de hoogte. Wat onderstaande betreft hebben we nog geen beslissing genomen en wachten we richtlijnen af van ministerie en bisdom Bosklassen naar Durbuy (6e lj) van 27/04 t.e.m. 30/04 Eerste Communie / Vormsel Dank voor uw begrip. Vriendelijke Groet Kristine Tas (directeur)

De onderwijscheques voor het komende schooljaar kunnen tussen 1 augustus van het huidige jaar en 30 juni van het volgend jaar gekocht worden in het Sociaal Huis.


ONDERWIJSCHEQUE, Bekijk
Kantelberg

Kantelberg heeft veel voordelen te bieden aan u en uw kind. Deze pluspunten koesteren we en houden we dagelijks op peil.


ONZE TROEVEN, Bekijk

Contacteer vrije basisschool Kantelberg

Met dit formulier stuurt u een bericht naar de directie van vrije basisschool Kantelberg.

Contacteer Kantelberg
reCAPTCHA
Go to Top