Onze troeven

Naast de gezellige sfeer en ons warm, enthousiast team heeft Kantelberg nog heel wat te bieden. Met onze troeven reiken we alle kinderen een uitgebreide en kwalitatieve leer- en leefervaring aan.

Groene school

Onze groene schoolomgeving is een grote troef! Niets zo stimulerend, maar tegelijk ook rustgevend als een groene buitenomgeving om in te spelen, op ontdekking te gaan of tot rust te komen.

Familiale sfeer – een warme plek voor iedereen

Kantelberg is een familiale, kleinschalige school die bijdraagt aan een gevoel van verbondenheid, wat het welzijn van de leerlingen positief beïnvloedt. Onze school is een veilige haven, een thuis, waar iedereen welkom is. We zetten sterk in op ouderbetrokkenheid, overlegmomenten en informele babbels.

Elk kind centraal

We hebben aandacht voor de persoonlijkheid en talenten van elk kind. Kinderen die meer begeleiding of uitdaging nodig hebben, krijgen extra zorg. Door oog te hebben voor individuele talenten, werken we aan zelfvertrouwen en welbevinden.

Slaapklas

Aan de allerkleinsten bieden we de mogelijkheid om tot 15u te slapen. Een regelmatig middagdutje zorgt ervoor dat peuters nog meer kunnen groeien en bloeien.

Schoolkoor

Kinderen ontwikkelen niet alleen hun muzikale talenten, maar werken ook aan belangrijke vaardigheden zoals discipline en samenwerking.

Taalinitiatie Frans

Dit zorgt voor een vroege blootstelling aan een andere taal, waardoor kinderen een natuurlijke affiniteit ontwikkelen voor taalverwerving.

Studie, naschoolse activiteiten en activiteiten over de middag

Na school kunnen de kinderen terecht in de studie. Eenmaal de studie begonnen is, blijven de kinderen tot het einde. Zo garanderen we een optimale studiesfeer.

Dankzij het oudercomité kunnen we ook elk jaar heel wat naschoolse activiteiten aanbieden.

Daarnaast hebben de kinderen de mogelijkheid om deel te nemen aan diverse boeiende activiteiten over de middag. Dit zorgt ook voor een stimulerende en plezierige middagbesteding.

Aandacht voor lezen

Een goedgevulde schoolbib, gezellige leeshoeken in alle klassen én kwartierlezen: De kinderen van Kantelberg genieten van al hun fijne leesmomenten.